Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2022 18:57 - По-добро градинарско изживяване през уикенда
Автор: gradinata Категория: Хоби   
Прочетен: 1788 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2022 19:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Жизненоважно е да започнете процеса на създаване на безпроблемна градина. Тази статия ви дава тази първа стъпка и ви помага да постигнете добро разбиране на това, с което се сблъсквате като градинар през уикенда. Нашата цел е да създадем градина, която на практика да се грижи сама за себе си.
За разлика от моя съсед, Боян.

Боян така и не намери начин да избяга от затвора на отговорностите и упоритата, безкрайна работа, изисквана от градината с висока поддръжка.
Ако искате да избегнете съдбата на Боян, трябва да започнете с критичен преглед на поддръжката на вашия двор и градина.

  Започнете, като се разходите из имота си и отбележете колко време отделяте, за да се грижите за различни зони.
  • Кои растения изискват най-много грижи в момента?
  • Има ли области, които ви харесват и изискват по-малко грижи?
  • Има ли някои области, които харесвате толкова много, че колкото и поддръжка да изискват, не бихте искали да ги промените?
  • Можете ли да визуализирате каквато и да е площ, която е намалена по размер или която може да бъде подобрена с лесен за поддръжка дизайн или градинарска техника?
  • Къде е проблемната зона за плевене?
  • Коя е най-трудната зона за косене на вашата морава?

Ако вашето желание е красива градина в задния двор има много конкретни начини за борба с проблемните зони в градината, докато мислите критично за текущите проблеми с поддръжката, които трябва да вземете под внимание. Направете тази обиколка с критичен поглед и бележник. Направете си бележки за това, което виждате, какво си представяте и пред какво сте изправени в момента.
Докато правите този предварителен преглед, не забравяйте, че е добре да обмислите какво „мразите“ да правите по отношение на градинарската работа. Искаме преди всичко да се отървем от тези зони.
Всеки има различен поглед върху тази тема. Някои мразят да косят тревата, други наистина се наслаждават на упражнението и обичат да излизат на слънце. Някои намират плевенето за досадно, други ще се насладят на процеса на хващане на плевелите с юмрука и изтръгването им със сила от земята. 

И така, част от вашата „обиколка на двора“ е да отбележите областите, които изискват работа; как чувствате всяка от тях и изброяването кои са особено трудоемки.

След като сте готови, вземете списъка си и поставете отметка (!) до тези елементи, които възнамерявате да запазите, независимо колко поддръжка може да изискват. След това поставете въпросителен знак (?) до тези, които обичате да гледате, но въпреки това изискват висока поддръжка и изискват твърде много работа. По-късно ще откриете техники за спестяване на време, които със сигурност можете да приложите към много от тези проблемни области.

Сега планирайте да си поставите за цел да елиминирате онези зони, които са останали НЕМАКИРАНИ. Ще трябва да намерите начини с ниски разходи за поддръжка, да превърнете тези зони в източници на удоволствие, вместо с тежка работа.

Въпреки това, не можете да НАПРАВИТЕ нищо, за да намалите напрежението, докато за първи път не ВИДИТЕ проблемите във вашия двор. Така че направете тази обиколка като първа стъпка за постигане на истинска радост и свобода във вашето градинарско изживяване.  



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gradinata
Категория: Хоби
Прочетен: 5900
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031