Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2013 12:26 - Защо евреите мразят Исус Христос? брат Натанаел Капнер, евреин, православен християнин - монах
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 16313 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 12.01.2013 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Целият свят разбира, че Исус Христос е еврейският Месия. Но евреите, в тяхната заслепеност, ще ви кажат: "Исус Христос е бил измамник."
Израстнах като евреин. И двамата ми родители са евреи. Още като малко дете започнах да уча в училище, на Иврит. Беше ни забранено да четем Новия завет.

 

Спомням си в 10 клас, как в училище, по време на урок по "Сравнителни религии", г-жа Шектър каза: "Християнството е изобретено от маниакалния депресант, на име Саул (Савел- Павел) от Тарсус. Затова дори не си губим времето да учим християнство. Сега ще преминем към изучаване на Будизма."

image

WHY THE JEWS HATE JESUS CHRIST
By Brother Nathanael Kapner, Copyright 2007-2011

image


Бях разочарован. Аз исках, най-малкото, да знам нещо за религията, в която ние не трябваше да вярваме. По принцип ни беше казано в нашите еврейски кръгове, че "Исус Христос е за езичниците, а не са за нас евреите."

 

Така беше, докато 1968 г. не започнах да уча в колежа, когато можах да си купя Новия Завет и да прочета за Исус Христос. Бях изумен от този "еврейски" Нов Завет.

 

И аз просто се влюбих в личността на Исус Христос - как излиза сред хората, говори им с притчи, лекува ги и върши невероятни чудеса.

 

Най-вече, аз чувствах дълбоко в себе си, че Той е един от нас - самите, и че Той, не е само за езичниците, но и за нас - евреите. Даже, първо, за нас евреите. Всъщност, аз исках Той да бъде, първо, за мен.

Скоро след обръщането ми, аз се присъединих към "Еврейското движение за Исус" и кръстосвах улиците с брошури, като "Исус ме направи неверник" и "Само Ако Знаеха Равините, Колко Грешат." Повечето от евреите на улиците, не бяха способни дори да се замислят върху посланията на Исус Христос...

И ако някои признаваха, че нещо от това, което им казваме е вярно, в следващата минута го отричаха.


Мисля, че свети Павел е бил прав, когато е казал за евреите: "Вие сте намерени за недостойни, за Царството Небесно, и от сега нататък, аз ще ида при езичниците!" Той каза за тях, също и че, "Те са в противоречие с всички хора." Някои от вас не са ли се убеждавали сами, в това?

 

Сега вече намерих себе си. 38 години след обръщането ми към Християнството, осъзнавам, че въпросът за еврейското Неверие, е нещо, много повече от неверие - то е нещо много по-дълбоко, нещо, доста зловещо.

 

И, не е ли неверието им това, което ги прави виновни? Където те са принудени да отговорят: "Тази твоя вяра в Исус Христос, не е нещо, за което можем да се подпишем"

 

С други думи, това е отбранителна позиция, позиция, в която евреите не обичат да изпадат. Евреите имат мания за власт - те обичат, нещо повече, те трябва да командват.

 

И така, ние виждаме евреите да преминават, от отрицание на Исус Христос, към откровена война срещу него.

Сега властта е тяхна и те вече не са обвинявани за неверието си, а воюват за налагане на волята си над всички около тях. И това се потвърждава от свети Павел, който казва: "Те са враговете на Кръста." (Филипяни 3).

Не виждаме ли, че тази вражда е, направо, война срещу Исус Христос, навсякъде около нас? От времето, когато евреите слезли от лодката на остров Елис (пред Ню Йорк), те започнали война срещу Исус Христос, и забраниха молитвата и четенето на Библията в държавните училища, в Америка.

Защо евреите мразят толкова много Исус Христос? Този, който е извършил толкова много чудеса за тях, изцеление на болните им, слепите им, парализираните, и след това, дори съживявал мъртвите им? Защо евреите мразят Исус Христос толкова много, че си запушват ушите, да не чуят за Него, и сега запушват ушите и на всички останали? Ще ви кажа:

Евреите мразят Исус Христос, защото те не обичат да са в "слаба" позиция. За да дойде някой при Исус Христос, той трябва да признае, че той е съгрешил и се нуждае от Спасител, и следователно, трябва да се покае и да коригира поведението си.

Евреите намират това, за абсолютно отвратително. Евреите не искат Спасител. Те не вярват, че някога може да са съгрешили. Те не виждат никаква нужда да се покаят за нещо. Евреите просто ги отвращава идеята за падане на колене.

 


Онези измежду тях тях, равините и техните почитатели, които търсят "месия", искат той да е завоевател на народите и да им даде световната власт.

 

Няма такова нещо, като - покаяние, в техните "месиански надежди". И тази равинска, "месианска надежда" за покоряване на Гоите, се прелива и в евреите атеисти, които мълчаливо се подчиняват на равините.

 

Исус Христос е бил разпнат от евреите. Това е исторически факт. Защото еврейските лидери зкарали Исус Христос при Пилат Понтийски, с изфабрикувани обвинения за подривни учения срещу римляните - дори и след като го чули да казва, "Отдавайте кесаревото, Кесарю" (Дайте цезаровото, на Цезар).

 

Исторически факт е, че Пилат е искал да освободи Исус Христос, но евреите настоявали: "Разпни Го! Разпни Го! Нека кръвта Му да бъде върху нас и нашите деца!"

 

Всъщност всеки евреин, който продължава с омразата си към Исус Христос, и по-специално "новите врагове" на Кръста: Евреите от ACLU (Отечествената Сигурност на САЩ); евреите на Неоконсервативното движение; евреите, управляващи медиите и Медисън авеню; евреите, които управляват Холивуд с техните мръсотии, подлото насърчаване на блудството, хомосексуализма и лесбийството.
И - евреите, които управляват Федералния резерв, които убиха Джон Ф. Кенеди, заради подписания от него закон, гласуван от Конгреса, САЩ да използват конституционното си право да печата парите си, без лихва, и така нататък и така нататък, до безкрайност - кръвта на Исус Христос ще е върху главите им, и върху главите на разглезените им, и надменни деца.

И сега, понеже евреите са решили, че те "въздават на Цезар ​​(на Кесаря) неща, които са на евреите, затова сега ще трябва Бог да им въздаде нещата, които са Божии. А какво ще е това? Това е Неговото свято Възмездие, което вече е пред вратите ...

............................................................

За повече, вижте и:

Защо оставих юдаизма?
“Why I Left Judaism” Click Here

Евреите и вината за Богоубийството
And:
“Jews & The Guilt Of Deicide” Click Here

Изповеданията на един бивш евреин
And:
“Confessions Of A Former Jew” Click Here

Евреите не са "Избраният народ"
And:
“Jews Are NOT The Chosen People” Click Here

image
CLICK: Brother Nathanael! Street Evangelist!

Превод от адрес:
http://www.realjewnews.com/?p=34

 




Гласувай:
9



1. havel - Това е вярно...
12.01.2013 16:10
Веднаж бях на маса с еврейка от USA и казах нещо за Христос и тя каза: -- 4е кой е този Христос ? ...с огор4ен тон!...
цитирай
2. smilet - Иисус е казал да обичаме всички, римляните са го разпънали
01.12.2017 17:32
Матей:
43. Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си"44. Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.
цитирай
3. krumbelosvet - "Евреите, евреите..". Няма евреиТЕ, евреи има всякакви.
26.01.2023 23:18
Едни евреи работят в земеделските кооперации, кибуците, други печатат долара и се готвят за световно господство.
* * * * *
Еврейският народ посреща ТРИУМФАЛНО Исус при Входа Господен в Ерусалим. Даже децата викат "Осанна".
Както е видно от евангелията, арестът на Исус е извършен от стражата на Храма. А завеждането при Пилат, е дело на група хора, които са прекарали нощта след ареста в двора на първосвещеника, където са разпитвали Исус и са се гаврили с него. Тая ГРУПА хора зависими от първосвещеника, между които е логично да са и изгонените с бич от Исус, ТЕ идват рано сутринта пред преторията на Пилат БЕЗ ДА СВИКВАТ НАРОДА и ТЕ викат "разпни го", ТЕ а не "евреите" въобще.
А първосвещеникът е и първобанкер, тъй като Соломоновият храм е бил и БАНКА според Макавейските книги. Повече в моя постинг "Вината за екзекуцията на Исус Христос" от 26.01.2023
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312444
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031