Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09 20:38 - Тракийската Секта, и Лъжите..по темата..
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 118 Коментари: 7 Гласове:
3 

Тема, с продължение..

Нека продължим нашето скромно изследване върху сборника от книги”Тракийските Хроники”, издадени от академик Цветан Гайдарски и д-р Стефан Гайд.

image

Книгата започва с гръмкото посвещение
” В името на Бога”.НЕКА ПРОВЕРИМ КАКВО ТОЧНО ПИШЕ В САМИЯ МАНУСКРИПТ! ДАЛИ Е СЪЩОТО, КОЕТО ЦИТИРА Д-Р ГАЙД? ЕТО ОРИГИНАЛНИЯТ ТЕКСТ ОТ МАНУСКРИПТА MSH 17:

Текстът, който е записан в манускрипта е следният:

imageimageimageimage       imageimage    imageimageimageimageimageimageimage    imageimageimageimage    imageimage

imageimageimageimage   imageimageimageimageimageimageimage   imageimageimageimageimage     imageimageimageimageimageimage

Както съвсем ясно се вижда, тук никъде не се споменава за никакви траки!!!

Изречението  “imageimage imageimageimageimage     imageimageimageimage     imageimage    imageimageimageimage ” отсъства напълно, което ясно свидетелствува, че в посочения от д-р Гайд текст, където според него пишело “и траките са мои” НЕ ПИШЕ ЗА НИКАКВИ ТРАКИ, а изглежда д-р Стефан Гайд да поднася манипулирана и неверна информация!!! Т.е. изглежда между едното изречение – 
imageimageimageimage   imageimage    imageimageimageimageimageimageimage    imageimageimageimage    imageimage  и второто изречение – imageimageimageimage   imageimageimageimageimageimageimage   imageimageimageimageimage     imageimageimageimageimageimage ,
д-р Гайд сам да си е съчинил и вмъкнал между двете това- imageimage imageimageimageimage     imageimageimageimage     imageimage    imageimageimageimage за да изглежда, че уж пишело за траки.

Още веднъж, оригиналният текст в манускрипта
MSH 17 е следният:

imageimageimageimage       imageimage    imageimageimageimageimageimageimage    imageimageimageimage    imageimage

imageimageimageimage   imageimageimageimageimageimageimage   imageimageimageimageimage     imageimageimageimageimageimage

В него не пише за никакви траки, а изречението вмъкнато от д-р Гайд – imageimage imageimageimageimage     imageimageimageimage     imageimage    imageimageimageimage  или “и траките са мои” изглежда да е съчинено и вмъкнато от самия д-р Гайд, което си е явна фалшификация.

Остава въпросът, дали д-р Гайд е ползвал друг неизвестен манускрипт, откъдето е цитирал това imageimage imageimageimageimage     imageimageimageimage     imageimage    imageimageimageimage или “и траките са мои” в молитвата на Божият Син Иисус Христос.
Това ние не знаем, но манускриптът, който е цитирал д-р Гайд на пресконференция пред БТА е MSH 17, където НЕ ПИШЕ ЗА ТРАКИ.

Ако д-р Гайд е използвал друг манускрипт, би следвало да го представи, защото по този начин читателите и присъстващите на пресконференцията пред БТА биха изпаднали в голямо заблуждение.

Нека разгледаме, какво пише и в съвременната коптска бохаирска Библия.
 

Вижда се как д-р Гайд е пипнал текста и го е изминил за да си го нагласи на теорията. Като се сравнят двата пасажа се вижда, че се различават по разменени думички и словоред, imageimage imageimageimage, която е изкарана от първото изречение и е вмъкната във второто, като е разменена с думичката “imageimageimageimage“,  но на  imageimage imageimageimage вече й е добавено едно “К” накрая да прилича на траки. Словоредът на изреченията също е пипнат, за да се напасне. В предложения цитат от д-р Гайд думата  “imageimage imageimageimageimage” не съществува в старинната бохаирска библия. Съществува думата         imageimage imageimageimage  без  буквата “К”  накрая. Явно д-р Гайд е добавил буквата “К” накрая на думата    imageimage imageimageimage  от себе си за да напомня на “траки”. Какво означава думата   “imageimage imageimageimage “?  
Изразът, който се среша в бохаирската библия ” imageimage imageimageimage  imageimageimageimage    imageimage  ” означава нещо съвсем различно от “и траките са мои”, та те и коптските лингвисти го превеждат по различен начин от д-р Гайд.

” imageimage imageimageimage ” означава “всички мои”, а не “траки”.

Думата   imageimage imageimageimage  е съвсем ясно преведена като “всички мои”:
 

https://books.google.ch/books?id=iE4GAAAAQAAJ&pg=PP5&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

” imageimage imageimageimage ” означава “OMNES” на латински език, което означава “всички мои”.

Същата дума ” imageimage imageimageimage ” се среща на десетки места в коптската библия, както в стария завет, описващ историята на евреите, така и в новия. Е, навсякъде за траки ли се говори в библията, дори когато се разказва историята на еврейския народ? Разбира се, че не. Думата ” imageimage imageimageimage ” означава “всички” или “всички мои”, но не и “траки”, а буквата “К” д-р Гайд е добавил от себе си.

Така излиза, че учените са били съвсем прави да преведат цитата от Евангелието на св.ап.Йоан 17:10 като “И всичко Мое е Твое, и Твоето Мое, и Аз се прославям в тях.”,  без да вмъкват свои изречения в оригиналния текст, както прави д-р Стефан Гайд. Очевидно се вижда манипулацията на д-р Гайд. Обявява манускрипт MSH 17 в Bodleian Library Оксфорд на пресконференция пред БТА, който никой не е виждал, нито чувал и си манипулира текста, по своите си представи. 

със съкращ..

На пресконференцията пред БТА д-р Стефан Гайд обявява, че текстът, който е използвал от книгата Апокалипсис или Откровението на ап. Йоан на коптски бохаирски език, е взаимстван от манускрипта OR 8773, който се намира в British Library London.
 

Ето какво е предоставил д-р Гайд като цитат от своята т.н. библия “Бесика” или библия на тракийското племе “Беси”, която е съставил, като е ползвал манускрипта OR 8773 по собствените му думи на пресконференцията пред БТА. Там ясно обявява кой манускрипт е използвал върху книгата Апокалипсис или Откровението на ап. Йоан за да събере т.н. библия “Бесика” или библията на тракийското племе Беси.

imageimageimageimage    imageimageimageimageimage   imageimageimageimageimageimageimage     imageimageimageimageimage   imageimageimageimageimage    imageimageimageimageimage   imageimageimageimageimageimage  imageimageimageimage “imageimageimageimage

imageimageimage   imageimageimage    imageimageimage   imageimageimageimage    imageimageimageimageimage    imageimageimage   imageimageimageimageimageimage    imageimageimage     imageimageimageimage    imageimageimageimageimageimageimage

imageimageimageimageimageimageimageimage    imageimage    imageimageimageimageimageimageimageimage 
  или  както е предоставен в неговата книга Тракийските Хроники :
 

Вижда се съвсем ясно как думата “Сион”  imageimageimageimage  в оригиналния текст на манускрипта OR 8773 д-р Гайд е заменил с думата “Дион”  imageimageimageimage  в своята книга Тракийските Хроники.  Ето и същия текст Откровението на ап. Йоан 14:1 в коптската бохаирска библия – 

http://www.biblical-data.org/coptic/Bohairic_NT.pdf


  imageГласувай:
4
11. notfun - потърсете, многоо е хубав материала..
13.09 20:56


ноо, малко изморително...предълъг.
Важна е Идеята на автора, който я зашитава
Блестящо и професионално.Респектирана съм...

цитирай
2. milady - не знам, ТЕЗИ двамата, за "какво", спорят, честноо..
13.09 21:26


...не разбрах, къде /ви/ Е Разликата с този.
Популярен Гуру в Мрежата ))
не е смешноо, Той ,е овладял, около 10 - 15 000 човека ,следовници..

АЗ, намирам Идеята за Тракедонизма..за "налудна) т е македонска...
за Атлантите - романтично митологична, това бях написала в комента,
който, некъде...фръкна ))
ще напиша, и още, по умни и по хубави!

Направете си Партия ,Великите Траки, ние ,идваме..

Коментарът чака одобрение
Постинг: МЕРЗОСТ, ПОДЛОСТ, НИЩОЖЕСТВО И ВРЕДИТЕЛСТВО ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ
Автор на постинга: milenavarbanova9
цитирай
3. marana69 - съкращавам го..
13.09 21:37
който, има по сериозен интерес, ще го потърси..
цитирай
4. dobrodan - И това, което си показала, е повече от достатъчно.
13.09 21:55
Не мога да проумея кой плаща цялата кампания, не мога да си представя човек с нормална психика без месиански девиации да повярва даже и на косъм на такива идиотии.
Лекарите и те напуснаха страната. Тежко ни.
цитирай
5. notfun - боссо, не може, да триеш комент...
13.09 22:00
а да плюеш, като гладна..ко ро ва )
добре, че няма, кой да те чете, освен наПисана..какъв нон сенс, си заМътила,отново!

18:47 - РАЗЛИКА МЕЖДУ ПОКОЛЕНИЯТА

автор: rosiela категория: Лични дневници
цитирай
6. marana69 - ..и , лекари няма, даа )) Краси, "тракедонизма", и МитологизЪма, е Дрога, както Чалгата, ракията, и всяка друга!
13.09 22:19
dobrodan написа:
Не мога да проумея кой плаща цялата кампания, не мога да си представя човек с нормална психика без месиански девиации да повярва даже и на косъм на такива идиотии.
Лекарите и те напуснаха страната. Тежко ни.

цитирай
7. marana69 - да добавя и Религионизъма )) затова, Психолозите,да помагат )
13.09 22:21

"тракедонизма", и МитологизЪма, това все е..
Дрога, както Чалгата, ракията, и всяка друга!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Музика
Прочетен: 22538
Постинги: 51
Коментари: 357
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930