Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2022 14:52 - ...''Западът'',и САЩ,загиват...и загНиват)))))
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 828 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 11.06.2022 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

  Ето  само..няколко Фирми,които  вече, скубят коси от Мъка,
  реват, и на Земята ,се тръшкат...

  ZARA, CHANELL, FERRARI..TESLA..APPLE, etc...

Семейството зад модната къща Chanel е прибрало непредвидена печалба от 5 млрд. долара миналата година, след като нарасналото световно търсене на луксозните ѝ продукти са увеличили печалбата на едно от най-заможните семейства в света до нови висоти, пише Bloomberg.

Семейство Вертхаймер е получило два дивидента от по 2,5 млрд. долара през 2021 г. чрез базираната на Каймановите острови холдингова компания зад Chanel, показват документи, подадени в Обединеното кралство. Това е най-голямото годишно плащане от компанията създател на емблематичния парфюм No. 5 и малката черна рокля, откакто започва да публикува финансовите си резултати.

     +++++++....)))
 
   image

image

Темпът на покачване на цената на луксозните жилища в Лондон достигна седемгодишен връх през май, когато търсенето на жилища в центъра на града мотивира продавачите да се възползват от ситуацията, пише Bloomberg.

Цените са нараснали с 2,4% в най-скъпите централни региони на града, като това е бил най-бързият годишен темп на растеж от април 2015 г., сочат данните от индекса на Knight Frank

image


Тази седмица получих известие от моята банка, която ми напомня, че получавам лихва от 0,01% върху парите, които държа при тях. Веднага реших да боядисам кухнята, да купя фритюрник - хората продължават да ми казват, че трябва да имам такъв - и да допълня златните си запаси, пише за Financial Times Мерин Самърсет Уеб, главен редактор на MoneyWeek.

Ако банката ми плащаше 10%, нямаше да имам голям интерес да правя някое от тези неща. Това звучи очевидно. Но си струва накратко да помислим защо е така.

Всичко се свежда до начина, по който лихвата, която ви се предлага, ефективно представлява стойността, свързана с вашето време, казва Едуърд Чанслър в своята (много добра) нова книга „Цената на времето“.



image





Inditex, the parent company of Zara, announced an 80 percent increase in quarterly profit on Wednesday, thanks to rising sales as people stranded at home due to the pandemic try to refresh their wardrobes. The company’s net profit for the February-April quarter increased to 760 million euros ($812.06 million), exceeding pre-pandemic levels, which was in line with analysts’ estimates. Sales increased by 36% to 6.7 billion euros in the first quarter, as the company was able to balance greater costs with price hikes at the start of the year.

image

image

Американският жилищен пазар докарва купувачите до сълзи.

В момент когато цените са високи, а наличностите са ограничени, 50 на сто от купувачите на жилища казват, че са плакали поне веднъж в процеса на покупка на жилище, като стресът се равнява на този при подготовката на сватба или при уволнение, показва допитване на имотния портал Zillow, цитирано от Bloomberg.

Положението е особено тежко за по-младите американци, много от които са се опитали да навлязат на имотния пазар за първи път. Над 65% от купувачите от поколението Z (родените между 1997 и 2012 г. – бел. ред.) са заявили, че са се разплаквали в „пътуването си към придобиването на жилище“.

Покупката на жилище никога не е била лесна. Но американският жилищен пазар е нажежен от две години, като търсенето на имоти нарасна в първите дни на пандемията. Цените се повишават, а с ограничения брой налични жилища е трудно да се намери достъпен дом.
 

Автомобилните производители процъфтяват през 2021 г. въпреки недостига на чипове, умерените продажби и нарастващите разходи за суровини. Най-големите автомобилни концерни отчетоха рекордни печалби и маржове, докато се сблъскват с редица предизвикателства.

Но каква е магията тук?

Според изчисленията на Automotive News Europe,
общата оперативна печалба на най-големите европейски, американски и южнокорейски производители на автомобили се е удвоила до 104,3 млрд. евро през 2021 г. от 46,5 млрд. евро през 2020 г. В същото време нетната им печалба расте до 90,2 млрд. евро от 21,7 млрд. евро преди това, което представлява увеличение от 315 процента.

image


image

image


Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

 

 

Луксозни часовници от германското градче Гласхюте получават защитен статут, сходен на пенливото вино от френската област Шапман, предава Bloomberg.

Горната камара на германския парламент одобри в петък т. нар. указ Гласхюте, според който само часовници в градчето с около 7000 души население в източната провинция Саксония може да използват престижното име.

Градчето, което се намира на около три часа южно от Берлин близо до границата с Чехия, може да се похвали с най-голямата концентрация на първокласни часовници извън Швейцария. Най-скъпият местен производител A. Lange & Soehne си спечели репутация на равностоен конкурент на швейцарски гиганти като Patek Philippe и Audemars Piguet.

Ножове от Золинген са защитени със сходна заповед от десетилетия. Правилата гарантират, че продуктите, които носят това име, отговарят на някои критерии за местно производство.

image




Гласувай:
3



1. marana69 - ...Лайф из Лайф ))
11.06.2022 15:08
ще подам..още радостни Импулси....
искате ли..
цитирай
2. marana69 - от инвесторa / не се отчайвайте...Best comming soon..)
11.06.2022 15:15

Световното богатство достигна рекордните 530 трлн. долара през 2021 г.
Очаква се ръстът му да продължи въпреки инфлационния натиск
и войната в Украйна

Ръстът на богатството в Северна Америка ще се забави до 4,7% до 2026 г. от петгодишния среден темп от 9,1%, прогнозират изследователите. В Западна Европа нарастването на богатството вероятно ще се забави от 4,5% на по-малко от 4% за същия период.
цитирай
3. marana69 - .......причините/ 10 06 22..
11.06.2022 15:26
Санкциите срещу Русия струват на бизнеса над 59 млрд. долара

Почти хиляда западни компании са се ангажирали да напуснат
или да намалят операциите си в страната след инвазията и в Украйна

пише The Wall Street Journal.
цитирай
4. marana69 - Икономическият спад в Русия ще зачеркне 15 години растеж...
11.06.2022 15:30


Отписванията към днешна дата обхващат редица сектори, включително банковия, търговията на дребно, ресторантьорството и др.

Веригата за бързо хранене McDonald's очаква счетоводна такса от между 1,2 и 1,4 милиарда долара, след като се съгласи да продаде всичките си ресторанти в страната. Exxon плати 3,4 милиарда долара, след като преустанови операциите си по проект за петрол и газ в Далечния изток на Русия. Пивоварната Budweiser плати такса в размер на 1,1 милиарда долара, след като реши да продаде дела си в съвместно руско предприятие.

Някои компании отписват активи, блокирани в Русия.

Ирландското дружество за отдаване на самолети под наем AerCap миналия месец плати счетоводна такса от 2,7 милиарда долара, която включи отписване на стойността на над 100 от нейните самолети, които са блокирани в страната. Други лизингови компании понасят подобни удари.

Редица компании смятат, че няма да реализират печалби от руските си операции, дори преди да са финализирали плановете си за напускане на страната.

Счетоводната такса на британския петролен гигант BP в размер на 25,5 милиарда долара миналия месец включи отписването на акции за 13,5 милиарда долара в “Роснефт”. Дружеството не е заявило кога или как планира да се освободи
от руските си активи.
цитирай
5. marana69 - / ако сте пропуснали,
11.06.2022 15:39


България няма рекламна стратегия за туризма, методите ни са от 90-те години

Това коментира Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите,
в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Роселина Петкова.
TV BLOOMBERG..

„Със сигурност България е най-засегнатата туристическа дестинация заради войната в Украйна. Това, че Черноморието е близо до военния конфликт е безспорен фактор, за съжаление самите клиенти трудно позиционират България на картата и това ни влияе негативно. Нужно е да се води активна комуникационна политика, но ние закъсняхме.

Според него силната конкуренция от Гърция и Турция също е предизвикателство за българските хотелиери. „Турция е много активна в маркетинга, рекламите и търговските политики. Те изпитват липса от 7.5-8 милиона туристи заради руския, украински и беларуски пазар и ще се опитат да ги компенсират със западни туристи. Вече виждаме много агресивна ценова политика, те са облагодетелствани от валутната девалвация и могат да предложат по-ниски цени. Това е нещо, което нашите хотели не могат да си позволят да направят“, подчертава той.
цитирай
6. dobrodan - Когато парите не ти носят положителен лихвен процент,
11.06.2022 18:51
идва време за харчене. Както си написала, първо свършват луксозните стоки :).
Има една стара поговорка. Който не знае да плаща, плаща два пъти.
Това се опитват да избягнат големите компании.
Въпреки, че е рано според мен да отписват руския пазар. Надявам се, че знаят какво правят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1357378
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1308
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930