Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2022 12:21 - ...шУМ,в Голавата @
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 420 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 28.06.2022 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 Россия има..ШУМ в Головата....от 500Гг, насам..)

ВИДЕО, долу...

    Дезинформация с цел страх: Опасни "биолаборатории" в Украйна 1,336 views 6 Apr 2022

От началото на руската инвазия в Украйна се разпространяват неверни твърдения за украински лаборатории, които разработват биологично оръжие с подкрепата на Съединените американски щати (САЩ). Твърденията се поддържат от руските власти и държавни медии като опит да се оправдаят военните действия. В действителност лабораториите не развиват програми за биологично оръжие, а се занимават с изследвания на обикновени бактерии.

Още по темата за „биооръжията” на Украйна четете на нашия сайт
https://factcheck.bg/ Повече вижте във видеото, създадено от екипа на Factcheck.bg: Автор: Катерина Василева Редактори: Елена Фурнаджиева и Георги Марчев Видеооператор: Владислав Петров Видеомонтажист: Георги Марчев Видеото е създадено с подкрепата на SCIENCE+ Подкрепете ни в борбата с дезинформацията.

Изпратете сигнал на editors@factcheck.bg

Сайт:
https://factcheck.bg/ Facebook: https://www.facebook.com/BGFactCheck/
image


?/?!!!   фейк..фейк, ФЕЙК..за 100  хххххххх....


РусиЯ пуска иск срещу сащ ...

от: ascentions

 ЗА ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО ЧРЕЗ ЗАРАЗЯВАНЕ! ТОВА Е ПОСТЪПИЛО В ХАГА! РУСИЯ ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, ЧЕ САЩ И ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ СА ПРИЧИНИЛИ ПАНДЕМИЯТА! ЗАХАРОВА: ПРИЗОВАВАМЕ ООН ДА АРЕСТУВА ЗЕЛЕНСКИ, БИЛ ГЕЙТС И СОРОС ЗА З

преди 18 минути






Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. marana69 - ...https://www.stopfake.org/bg/fejk-sashh-prevrshhat-ukrajna-v-biologichna-bomba/
28.06.2022 12:26
СТОП ФЕЙК....плссс...

От началото на руската инвазия сюжетът за американските биолаборатории в Украйна се наложи като основен в Кремълския пропаганден наратив.

Factcheck провери твърденията на руските политически
представители по казуса. Ето фактите.

Съществуват ли наистина подобни лаборатории?
Темата за финансираните от САЩ биологични лаборатории на територията на Украйна получи нов тласък в началото на този месец, в хода на продължаващата руска инвазия.

Основен аргумент, „изобличаващ” съществуването на лабораториите, е изказване на заместник-държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд от 8 март тази година. При изслушване в Конгреса сенатор я пита дали Украйна разполага с биологични или химически оръжия, на което Нюланд отговаря, че на територията на страната наистина има съоръжения за биологични проучвания и че САЩ са загрижени заради възможността те да преминат под контрол на руските военни сили.

В публикации, разпространяващи твърденията за американските биолаборатории в Украйна, тези думи на Нюланд са извадени от контекст и представени като „признание” от страна на САЩ.

цитирай
2. marana69 - „Доказателствата” не доказват разработване на биологично оръжие
28.06.2022 12:29


В действителност Нюланд не твърди, че Украйна разработва биологично оръжие, нито че споменатите съоръжения са собственост на американската държава. От последвало уточнение от страна на Държавния департамент на САЩ става ясно, че Нюланд е визирала не места за разработка на биологично оръжие, а диагностични и биозащитни лаборатории на територията на Украйна, които работят за предотвратяването на биологични заплахи.

Такива съоръжения съществуват и са частично финансирани от Програмата на Пентагона за редуциране на биологичната заплаха по силата на споразумение между САЩ и Украйна от 2005 г. Двете държави договарят сътрудничество в областта на превенцията на разпространението на технологии и патогени, които биха могли да бъдат използвани за разработката на биологично оръжие. В споразумението е записано, че за тази цел Военното министерство на САЩ се ангажира да осигурява подкрепа на Министерството на здравеопазването на Украйна.

Платформата за проверка на факти Snopes опровергава твърденията за биолабораториите в Украйна още на 24 февруари.

Проверката показва, че целта на въпросните лаборатории е да предотвратяват рисковете от разпространението на инфекциозни заболявания и да се противопоставят на заплахата от „биотероризъм”, а не да развиват собствени биологични оръжия.

в линак ИМА, много интересно ИНФО..от професионалисти а НЕ
от Фейсъ на баба Милада 46..една. лу а кранта..
срамотаа, деца и внуци имамЕ...
цитирай
3. marana69 - https://ascentions.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/06/28/rusiia-puska-isk-sreshtu-sasht.1824159
28.06.2022 12:32
ето я ..миладаата46...
ТЕЗИ троли, рОботят за дребни пари, 10 20 лева
ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ...

пишете моля, Опровержения..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1360608
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1310
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930