Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2022 22:28 - нашите богове, не са имали/нужда/ от богове../ДНК на Боговете, д р Крис Харди
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 1034 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 20.11.2022 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   имам и материали, за 2 част..утре )
   Видео   
 
Мессия Цезаря. Римский заговор изобретения Иисуса.
  07.11.2021 10:05

Покварените еврейски преводачи

През втори век пр.Хр. еврейската библия е преведена от арамейски на гръцки в легендарната Александрийска библиотека. На седемдесет еврейски писатели, откъдето идва и наименованието Библия Септуагинта (70 на гръцки – б.пр.), от Птолемей им е възложена тази задача, при изпълнението на която те хитро заместват неясния племенен лидер-фараон с могъщия Египет и неговия цар. Гръцката версия, с това злонамерено нарушаване на античната история, става източник на всички преводи на Библията в целия свят дори и днес.

Измамата на Септуагинта е резултат от гръко-еврейската връзка, която е много подобна на съвременната американо-еврейска. (Да контролират и манипулират световните суперсили – древните и съвременните, очевидно е стар еврейски специалитет, за което свидетелства и древната еврейско-персийска договорка, която довежда до свобождаването от Вавилонски плен, както и съучастничеството с Римската империя в контролирането и сдържането на християнството.)

Месията на Императора/ Тит Флавий     image


 a , ТОВА, НЕ МОЖЕ ,да бъде..никакъв Бог / респ.,НЕ Е...
това, е Еврейска  измама, а  не, наше,Българско.Верую..
жалко, но, поради това, и  страдаме.над 2 000 години...
и си "носим"  Тежката  карма и..Срамен Кръст @
заради  клането на Борис Михаиля ,и Гонитбата на Богомилите...

ДА БЪДЕМ ПРЕЦИЗНИ, в Словото си!

/ това е моята  Реплика, по поста,  на sestra - lamb..)

14.11 15:00 - Какъв беше смисълът и целта на десетте язви в Египет?

======/// ===== ////=====/////======

Десетата и последна чума, смъртта на първородните мъже, беше присъда на Изида, закрилницата на децата. В тази напаст Бог преподава на израилтяните дълбок духовен урок, който сочи към Христос. За разлика от другите язви, които израилтяните оцеляха по силата на своята идентичност като Божий народ, тази чума изискваше акт на вяра от тях. Бог заповяда на всяко семейство да вземе непорочно мъжко агне и да го убие. Кръвта на агнешкото трябвало да се намаже отгоре и отстрани на вратите им, а агнешкото да се изпече и изяде тази нощ. Всяко семейство, което не следваше Божиите указания, ще страда в последната чума. Бог описа как ще изпрати разрушителя през Египетската земя със заповед да убие първородния мъж във всяко домакинство, било то човек или животно. Единствената защита беше кръвта на агнешкото на вратата.Изход 12:23 ). Оттук произлиза терминът Пасха . Пасха е паметник на онази нощ в древен Египет, когато Бог избави народа Си от робство. Първо Коринтяни 5: 7 учи, че Исус стана нашата Пасха, когато умря, за да ни избави от робството на греха. Докато израилтяните намирали Божията защита в домовете си, всеки друг дом в египетската земя изпитвал Божия гняв, когато близките им умирали. Това тежко събитие накара фараона окончателно да освободи израилтяните.

По времето, когато израилтяните напуснаха Египет, те имаха ясна представа за Божията сила, Божията защита и Божия план за тях. За тези, които бяха готови да повярват, те имаха убедителни доказателства, че служат на истинския и жив Бог. За съжаление мнозина все още не успяха да повярват, което доведе до други изпитания и уроци от Бог. Резултатът за египтяните и останалите древни хора в региона беше ужас от Бога на Израел. Дори след десетата чума фараонът отново втвърди сърцето си и изпрати колесниците си след израилтяните. Когато Бог отвори път през Червено море за израилтяните, след което удави всички армии на фараона там, силата на Египет беше смазана и страхът от Бога се разпространи в околните народи ( Исус Навиев 2: 9–11). Това беше самата цел, която Бог беше декларирал в началото. Все още можем да погледнем назад към тези събития днес, за да потвърдим вярата си и страха си от този истински и жив Бог, Съдията на цялата земя. /   край на цитата  



07.11.2021 08:55 - ...хората, обичат лъжи, и клишета @@ Автор: marana69 Категория: Видео   image
Прочетен: 502 Коментари: 4 Гласове:  5
  imageimage
 


  Държа да повторя, и този Пост, за "изкушените", наоколо..от Историята,,
/Армия, учЕни, мераклии, пенкилери..и  страстни..лаици...)

matildamarton / август 29, 2016

Изглежда, че евреите са лъгали за историята си в Стария завет. Поразяващи нови факти от водещи египетски и израелски учени показват, че евреите никога не са били роби в Египет.

Ако евреите са живяли столетия наред като роби в Египет, те със сигурност биха забелязали пирамидите и Сфинкса, нали? Странно, но нито едно от тези две архитектурни чудеса на света не е споменато нито веднъж в Стария завет.

Евреите лъжат. Те винаги са лъгали. И със сигурност и днес продължават да лъжат за всичко, което има нещо общо с тях и с мръсната им история.


   
И, ужас!

Еврейският археолог проф. З. Херцог рискува да се противопостави на ционистката лъжа и публикува сензационните находки от близо век археологически разкопки.

И така, науката твърди, че в историята на евреите и Израел не е имало библейски период, не е имало Изсел от Египет, няма скитания в Синай, няма обсада на Йерихон от Исус Навин, няма голяма империя на Давид и Соломон.

През 1999 г. статията на Херцог, публикувана в ежедневника „Хаарец“, „Деконструкция на стените на Йерихон“, предизвика широк обществен интерес и спорове. В нея той твърди, че израилтяните никога не са били в Египет, не са странствали из пустинята, не са завоювали страната по времето на военна кампания и не са били прадеди на 12 израилеви колена, че единната монархия на Давид и Соломон, която Библията описва като влиятелна регионална сила, е била само малко племенно царство, и че ранната израелска религия приела монотеизма само по времето на залеза на монархията, а не на планината Синай…

https://bg.greatplainsparanormal.com/6463322-history-of-greater-israel-false-alternative-view


Библейските истории не се потвърждават от разкопките на непревземаемия Йерихон, който армията на Иисус Навин успя да вземе само с небесна помощ. Йерихон е бил „копан“осем пъти и сега археолозите твърдят, че по това време градът изобщо не е съществувал …
 

Ако евреите са живяли столетия наред като роби в Египет, те със сигурност биха забелязали пирамидите и Сфинкса, нали? Странно, но нито едно от тези две архитектурни чудеса на света не е споменато нито веднъж в Стария завет.

Евреите лъжат. Те винаги са лъгали. И със сигурност и днес продължават да лъжат за всичко, което има нещо общо с тях и с мръсната им история.

https://anonybulgaria.wordpress.com/2016/08/29/jewlies/




Гласувай:
4



1. marana69 - пиша днес Реплика..на бабеса панассейна,
20.11.2022 22:36
за ''Опасностите'' на Икуменизма, и Общата Световна
Религия...
сутрин, имам Енергия, и пиша пост за 16 мин

утре,ще се опитам да го възстановя, по памет..
защотоо..знаете,аз пиша по най СЛОЖНИте Теми..
не виждам ,защо се..дразнят чалгарките,
раса и мара..

НИЕ , нямаме нишо общо, не се бъркайте..м у атовете )
цитирай
2. fun1001 - ..драга колежке, ламбКе )
20.11.2022 23:19
написах ти един кратък,но умен коментар...
ее,защо, го скри.м? та, това е в Основта на нашето
Съвременно о во,Етика, и морал...
значи, има нещо Фъшливо, затова, ме караш
да пиша, сега...Аз никога, не пиша..на халос..
или, за ''себе си''..
стига с тези тъпи балализми..да губим, на хората, Времето..

ето, тук, можеш да ми репликираш, достойно..
нищоо лично..ама, това, ти го написах, вече.лека )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1362658
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1311
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930