Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2022 09:43 - има, няколко Световни автори, по Темата..
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 586 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 27.11.2022 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    

  Космогония, Сириус,Кучешката  Звезда..
  и Човешката Еволюция, в последн 100 хил години!1

   ПРИВАТИЗИРАХТЕ я, отново..

...надминахте комшиите..отново..))

  за Догоните, четох, преди 10г за първи път,в сайта, на  Паралелнареалност
   после, отново и, при Дейвид Айк...Световната конспирация..
  ще дам откъс, от книгата, и линк / долу, в коментарии..

Гьобекли тепе в Южна Турция, най-старият храм в света, вероятно е
бил построен за поклонение на „Кучешката звезда” – Сириус.

Комплексът на възраст 11 000 години се състои от повече от 20 участъка. Всеки представлява пръстен от огромни Т-образни каменни стълбове, част от които са украсени с резба, изобразяваща свирепи животни. Още два мегалита стоят успоредно един на друг в центъра на всеки пръстен.

Тази находка доказала, че религията е възникнала по-рано от земеделието и животновъдството, защото в околностите на храма няма никакви свидетелства за селско стопанство.

„Но има много станове на ловци и събирачи, отнасящи се към това време – отбелязва ръководителят на разкопките Клаус Шмит от Германския археологически институт. – Гьобекли тепе е бил светилище за тези, които са живели там.”

Оставало само да се разбере що за религия е било това. Археоастрономът Джулио Мали от Политехническия университет в Милано, Италия, се обърнал за отговор към нощното небе. Например разположението на мегалитите на Стоунхендж вече подсказало на учените, че британският паметник може да е построен като обсерватория за поклонение на Луната.

 

Мали разработил модел на небето, който виждали строителите на Гьобекли тепе.
За изминалите хилядолетия положението на звездите силно се е променило поради колебанията на земната ос при въртенето на планетата и звездите изгряват и залязват сега в други точки. Някои съвсем изчезват зад хоризонта, за да се появят отново хиляди години по-късно.

Сириус се вижда почти от цял свят като най-ярката звезда на небосклона след Слънцето, Луната, Венера и Юпитер.

„Сириус се вижда толкова добре, че неговият изгрев и залез са били поставени в основата на древноегипетския календар – пояснява Мали. –
На ширината на Гьобекли тепе Сириус се е намирал под линията на хоризонта до около 9399 г. пр.н.е., а след това неочаквано се е появил в полезрението, правейки силно впечатление на древните хора. Вероятно храмът е бил създаден, за да следи „раждането” на звездата – смята Мали. – Лесно е да си представим, че появата на нов обект в небето е вдъхнала живот на нова религия.”

С помощта на карта на Гьобекли тепе и спътникови снимки на региона Мали прокарал въображаема линия между и успоредно на двата мегалита във всеки ограден участък. Три от разкопаните днес пръстена сочат към точките на хоризонта, където Сириус трябва да е изгрявал през 9100, 8750 и 8300 г. пр.н.е.

Резултатите са предварителни, подчертава Мали. Необходими са по-точни изчисления с теодолит. Освен това не е ясна последователността, в която са издигани съоръженията, така че е трудно да се каже наистина ли пръстените са били построени, за да следят Сириус в различни точки на хоризонта.

По-нататъшни разкопки може изобщо да изключат астрономическото значение на храма, отбелязва Йенс Нотроф от Германския археологически институт. „Може да се окаже, че съоръженията са били покрити, а в този случай гледането към небето, разбира се, се затруднява.”

Други изследователи смятат, че храмът е бил създаден в чест на идващите
от Сириус богове.

Ангели от небето казали на африканските догони за Сириус

Забележително е, че Сириус като „местообитание” на богове фигурира още в митовете и легендите на африканското племе догони. Според техните предания те се спуснали от небето и ги научили на разни занаяти и изкуства, предали им обширни знания за устройството на околния свят, а след това се върнали „вкъщи”.

С астрономически открития с хилядолетна история жреците на африканския народ и до днес учудват етнографите и палеоастрономите.

В южната част на Мали, в труднодостъпното плато Бандиагара, в непроходими джунгли, френска експедиция под ръководството на етнографа Марсел Гриол и Жермен Дитерлен през 1931 г. неочаквано открила догоните. Последните така заинтересували учените, че Гриол и колегите му изучавали тези удивителни африканци чак до 1952 г. И имало защо да се удивляват – живеейки в пълна изолация от външния свят, догоните от поколение на поколение в продължение на хилядолетия предавали древните астрономически знания, за които навремето дори науката само предполагала.

 

Например учените и до днес спорят за теорията за Големия взрив, дал началото на развитието и разширението на Вселената. А жреците през 30-те години на ХХ век разказали следното на учените:

В началото на времето всемогъщият Ама, върховното божество, се е намирал в огромно въртящо се яйце, в центъра на което се е зародило малко зрънце. Когато то пораснало и се разпръснало, се появила Вселената.”

Но едно от най-потресаващите открития на догоните е информацията, че най-ярката звезда на небето и в съзвездието Голямо куче – Сириус – е цяла система от четири звезди! Най-близкия й спътник те наричат По, което означава просено зърно – тежкото зърно. „Тази звезда се състои от невероятно тежък, плътен метал, който всички земни същества заедно не могат да повдигнат”, разказали те на френските етнографи.

По, или Сириус В, била не само видяна в началото на ХХ век, но и било установено, че това е бяло джудже – свръхплътна умираща звезда. Дори ако се предположи, че догоните са имали телескоп преди две хиляди години, то как те са можели да знаят, че наблюдават „тежка звезда”?

Кой е бил учителят на догоните? Съдейки по техните митове – пришълци от „Кучешката звезда”. Именно те разказали на диваците още за спътниците на Юпитер, за спиралната структура на Млечния път, за пръстените на Сатурн и още много други интересни неща. Един от митовете на догоните напомня на една от известните библейски истории, която се предавала от уста на уста дълго преди появата на Библията. Това е разказът, че от Сириус на Земята в Африка преди няколко хиляди години дошъл някой си бог Номо с ковчег, пълнен с различни животни и растения, което много напомня на историята с Ноевия ковчег.

Ето какво се чете в записките на Гриол:

 

„Догоните разказват за три слизания на „ангела” Ого от съзвездието Сириус. Първият от тях дори не може да се нарече кацане на повърхността на планетата, тъй като той завършил с превръщането на ковчега на Ого в… Земята. За второто си космическо пришествие Ого построил ковчег с доста по-малки размери. В качеството на тяга за него той използвал зърното „по” – на езика на догоните това означава просено зърно, а в по-широка интерпретация „по” е най-малката частица материя, тоест атомът. С други думи, вторият кораб на Ого е бил на атомна тяга. С тази втора визита догоните свързват също цял разказ, който в съчетание със скални рисунки на техните предци може да се интерпретира като основните принципи на старта и кацането на космическите кораби на повърхността на небесните тела. Третия път при кацането корабът на Ого претърпял крушение.

следва., в коменти..@


image

От Сириус на Земята три пъти слизали боговеГласувай:
51. marana69 - https://megavselena.bg/ot-sirius-na-zemyata-tri-pyti-slizali-bogove/
27.11.2022 09:49
рядко, поствам от този сайт, но..забелязвам,
че са станали, многоо, по добри, за тези 10 ина год..
така и трябва..

другата книжка, е на сайта.на издателство,Паралелна реалност..

има, виждам, и НОВ ТИРАЖ..потърсете я..и онлайн..

Излизане на тиража на „Произход и история на империите Орион и Сириус“
и информация за пратките

Статии - Техническа информация
Написано от Издателство Паралелна Реалност
Вторник, 14 Септември 2021 22:01
цитирай
2. marana69 - https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/324-2011-05-13-19-47-49.html
27.11.2022 09:50


ето го, и ''първото' публикуване, в БГ Интернет..

Мистериозната връзка между Сириус и историята на човека

Анализи - Кратки анализи
Написано от Издателство Паралелна Реалност
Петък, 13 Май 2011 21:49
цитирай
3. marana69 - https://anyflip.com/rotl/jfxm/basic/151-200...../ онлайн адреса..
27.11.2022 10:23


Сириус и древните цивилизации/ от сайта..

В Древен Египет, Сириус е била считана за най-важната звезда на небосклона. Всъщност, тя е била астрономическия център на цялата египетска религиозна система. Сириус е била почитана като Сотис и е била свързвана с Изида, богинята-майка в египетската митология. Изида е женския аспект на божественото триединство, заедно с Озирис и техния син Хор. Древните египтяни са отдавали толкова голямо значение на Сириус, че повечето от техните божества били асоциирани по един или друг начин с нея. Анубис, богът на смъртта с глава на куче, е имал очевидна връзка с Кучешката звезда, а Тот-Хермес, великият учител на човечеството, също е бил езотерично отнасян към Сириус.

Системата на египетския календар е базирана на хелиактичния изгрев на Сириус, който настъпвал точно преди годишния разлив на Нил през лятото. Движението на звездата по небосклона също било наблюдавано и почитано от древните гърци, шумери, вавилонци и безброй други цивилизации. Следователно, звездата се смятала за свещена, а нейното появяване на небето било чествано с празненства. Кучешката звезда известявала настъпването на горещите и сухи дни на юли и август, откъдето са известни като „летните кучешки дни“.

Няколко изследователи на окултните науки твърдят, че Великата пирамида в Гиза е била построена точно по разположението на звездите, а Сириус е била най-важната от тях. Смята се, че светлината от тези звезди е била използвана в церемониите на египетските мистерии.

„Тези древни хора (египтяните) са знаели, че веднъж годишно Слънцето е в една линия с Кучешката звезда. Следователно, Великата пирамида била така
конструирана, че в този свещен момент светлината на Сириус да пада върху „Камъка на Бога“ в горния край на Голямата галерия, огрявайки главата на главния жрец, който получавал „супер слънчева“ сила и претърсвал собственото си „слънчево тяло“, за да предаде на останалите посветени тази искра, която помагала за превръщането им в богове. Това била функцията на този
цитирай
4. marana69 - https://fun1001.blog.bg/tq-i-toi/2021/02/21/nedelno-prosveshtenie.1750236
27.11.2022 10:25
ето, тук съм писала, и преди..
/ оттук, ЗАПОЧВА Човешката Световна Еволюция..

В митологията на догоните се казва, че човечеството води началото си от Номо, раса от амфибии, които населявали планета, която обикаля около Сириус. Говори се, че те „са слезли от небето в кораб обвит от огън и гръм“и предали на хората дълбоко знание. Така Робърт Темпъл изказва теорията, че Номо са извънземни от Сириус, които пътували до Земята в даден момент от миналото и са дали знания
на древните цивилизации (като египтяните и догоните)
за звездната система Сириус, както и за нашата собствена Слънчева система. Впоследствие, тези цивилизации записали учението на Номо в своите
религии и ги направили централни в своите Мистерии.

/Догоните и Атлантида
следва :)
цитирай
5. marana69 - ..аз си паднах по тази Теория, там, има и историч, ценни коментарии..
27.11.2022 10:39

в основн..Тема..

https://megavselena/ot-sirius-na-zemyata-tri-pyti-slizali-bogove/

Древните египтяни също са знаели за Сириус.

Първите фараони били пришълци
Древногръцкият историк Диодор Сицилийски пише: „Разположението на звездите и тяхното движение винаги са били за египтяните обект на внимателно наблюдение, те са съхранили и до днес записи за всяка от звездите за невероятен брой години, а това изследване прилежно се превеждало от тях от древни времена.”

Британският писател и журналист Греъм Хенкок в книгата си „Мистерията на Сфинкса” е нарекъл космическите монументи в Гиза „каменна книга, слязла от небесата”, тъй като трите Велики пирамиди в Гиза са земен аналог на трите звезди от пояса на Орион, а Сфинксът – земно изображение на съзвездието Лъв. В книгата на Робърт Бовал и Ейдриън Гилбърт „Тайните на пирамидите” се излага хипотезата за съответствието на планирането на комплекса пирамиди в Гиза с разположението на звездите в съзвездие Орион, на принципа „на земята – като на небето”.
цитирай
6. notfun - ...za корелацията, м у Кушанската империя, кушия, и..куче/латински.
27.11.2022 11:37
и за камилите, които..бягали, на Състезания, в Африканските Земи, на
..древните българи.които, ''покорили' и завоювали.ЦЕЛИЯТ древен Свят/ панассейното..
ще го мисля, по натам )))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 922199
Постинги: 961
Коментари: 5186
Гласове: 1070
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031