Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2022 22:00 - какво каза..баба.Лизи.м?
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 433 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 07.12.2022 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


   image


В качеството си на бивша британска колония САЩ може да бъде следващият „асоцииран член” на Британската общност (Commonwealth, бел. прев.) – благодарение на декларираната от президента Доналд Тръмп любов към Великобритания и кралица Елизабет II. Според британския вестник The Telegraph планът, който според съобщенията е бил подкрепен от кралицата, предвижда откриване на клон на организацията Кралско общество на Британската общност (Royal Commonwealth Society, бел. прев.) в САЩ. „Великобритания остави това съкровище на тавана и забрави за него, защото хората бяха вързани за Брюксел”, заяви Майкъл Лейк, директор на Кралското общество на Британската общност.

Този ход идва на фона на усилията да се използва Британската общност като платформа за развитие на международните отношения в редица области като международната политика и търговия.
Лейк заяви, че ходът е бил подкрепен от Тръмп и „лошите момчета от Брекзит” – име дадено на бившия лидер на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж и неговите последователи от спонсора на партията Арън Банкс. Още през декември Лейк написа в писмо до Тръмп, че това действие ще позволи на Великобритания и САЩ да „намерят творчески начини” да си сътрудничат. Писмото беше връчено на Тръмп от Фараж, който в разговорите си с високопоставени сътрудници и с главния стратег на президента Стив Банън, е подкрепил хода, като е споделил вярата си, че принципите на Британската общност ще се вместят в концепцията за външна политика на Тръмп.

Анди Уигмор, близък помощник на Фараж, заяви пред The Telegraph, че Белият дом все още не е дал каквото и да е потвърждение, но неговата реакция е била „много положителна” до степен, че е твърде възможно вече да се водят разговори за отваряне на офис в Ню Йорк.

 

„Политиката ни беше много самовглъбена, нужно е да (бъде) по-отворена”, каза Лейк. „В този смисъл, приехме политика на откриване на клонове на Британската общност в страни, които не членуват в общността.” Подобна политика се предполага, че ще донесе „взаимноизгодни” отношения между „надеждни приятели”. Директорът на Кралското общество на Британката общност твърди също така, че сътрудничеството през Британската общност би било по-лесно от това между две правителства, тъй като то ще бъде по-неформално и основано на общи ценности и принципи.

Тръмп, чиято майка е от Шотландия и е поклонник на кралските особи, вече изрази желанието си да изгради отношения с кралското семейство. Наскоро той изрази желание да играе голф с кралицата в нейната резиденция в Балморал по време на планираното официално
държавно посещение на Великобритания през юни.

Източник заяви пред вестник Express, че президентът не иска да „направи това, което направи Обама по време на държавното си посещение в Обединеното кралство”, допълвайки, че „той иска да се справи по-добре”
и да постигне „всичко, което е възможно”.

 

Предложеният план идва след като миналата година беше открит клон на Британската общност в Дъблин като част от усилията в съюза да бъде привлечена Република Ирландия. Лейк каза, че „не е тайна”, че клонът е получил одобрението на кралицата след нейното посещение там миналата година.
„Кралицата е нашият патрон, виждам се с нея от време на време и тя дава да се разбере, че Британската общност е приоритет за нея”, каза Лейк.

Съвременната Британска общност датира от 1949 г. и се състои от 53 страни, 16 от които имат за свой държавен глава Нейно Величество кралицата.

Превод: А-specto
 

 

Намиращ се в сърцето на Вашингтон върху 10 квадратни мили земя, се намира Окръг Колумбия. Този щат развява свое собствено знаме и има собствена конституция. 
Въпреки, че географски са разделени – структурите на Ватикана, Лондонското сити и Окръг Колумбия, флагът на Окръг Колумбия има 3 червени звезди, всяка една 
за 3-те града на “Империята“ – (Ватикана-Лондонското сити – Окръг Колумбия). Чрез тези скрити структури Светът е контролиран: икономически от Лондон, военно от окръг Колумбия и “духовно“ от Ватикана. Ако направите задълбочено проучване, ще се ШОКИРАТЕ да разберете, че САЩ все още са, и винаги са били Британска кралска колония. Окръг Колумбия функционира извън конституцията на САЩ, и е отделна корпоративна единица. Между другото, както Ватикана и Лондонското сити, така и Окръг Колумбия не плаща никакви данъци на никой ! . .



Признателност за кралицата

"Мелания и аз винаги ще ценим времето, прекарано с кралицата, и никога няма да забравим щедрото приятелство, голямата мъдрост и прекрасното чувство за хумор на Нейно Величество. Каква велика и красива дама беше тя, нямаше никой като нея!" пише той и добавя: "Нека Бог благослови кралицата, нека тя царува завинаги в сърцата ни и нека Бог пази нея и принц Филип под постоянната си грижа."

Тръмп публикува няколко снимки на него и кралицата по време на посещенията им. Въпреки че не е ясно дали Байдън ще покани Тръмп на погребението, Джейк Тапър от CNN заяви, че би било "умен" ход президентът да го покани на погребението. "Не мисля, че бившият президент Тръмп би искал да лети с Air Force One, предпочитайки по-скоро собствения си самолет", каза Тапър..    
 
        image   Gary Lineker    

     Terrific movement from The Queen here. Gets behind the defender, goes one way then cuts back inside. Regal attacking play.

ххххх :)))



image
   



Гласувай:
5



1. marana69 - Въпрос , колко па@ки, виждате, на картинката...?
07.12.2022 22:05


Британия пропадна , америка е следващата
от: panazea

цитирай
2. marana69 - ...76ти Сезон,преброяване на белите пати и..
07.12.2022 22:12
не бързай, лейди миладо..помисли, малкоо..
ще има.и Награди за 2022 @)))

и,спокоо, още ,никъде, не съм написала, че си..Мадам, Отракеса ))))))
цитирай
3. marana69 - https://twitter.com/GaryLineker/status/1018093533323038720?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1018093533323038720%7Ctwgr%5E29e9abc5dbc3ec11810
07.12.2022 22:18
я да видим, кой, знае Протокола..,и кой, не си е научил Урока..
цитирай
4. notfun - конКуренцията,става, все по..бясна )))
07.12.2022 22:26
..пореднаата темпераментна..Претендентка, се изнервя, и вади..бухалка ,иззад ъгъла @))

Стачкуващите калифорнийски студенти и преподаватели сe обявява за най-голямата стачка за висше образование в страната

от: virtu

Стачкуващите калифорнийски студенти и преподавател
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1349327
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031