Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2023 10:01 - © Безусловният базов доход – стъпка от човека към животното
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1442 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 11.03.2023 10:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.03.2023г.

image
     Мисля, че произходът на идеята за "Безусловен базов доход“ (ББД) или "Безусловен основен доход" (БОД) е дълбоко в древността : "Дайте им хляб и зрелища и те никога няма да се разбунтуват". С тези думи се обърнал се към патрициите римският поет–сатирик Ювенал, пише Валентин Катасонов в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры".
Фразата е известна във варианта си "Хляб и зрелища! (Panem et circenses!)" – основните искания на римската тълпа.
Следвайки съвета на поета, патрициите си осигурявали запазването на властта и социален мир.
Английската абревиатура UBI (Universal Basic Income – Универсален базов доход) навлиза в широко разпространение през последните десетилетия на ХХ–ти век.
ББД е редовни равни плащания за всички граждани на страната, независимо от техните доходи, социално положение, възраст и дали лицето работи или не. ББД е получаване на пари «за обществено послушание». Ние (капиталистите) ти осигуряваме елементарно препитание, а ти (гражданинът) няма да протестираш и да се бунтуваш срещу капиталистическата система.
През 70–те и 80–те години ББД се обсъжда в много страни. Особено в Европа. Резултатът е създаването през 1986 година на неформалната международна асоциация BIEN – Европейска мрежа за основен доход (Basic Income European Network). На 10–ия международен конгрес на организацията в Барселона тя се трансформира в Основна мрежа за базов доход (Basic Income Worldwide Network).
А през тези години у нас се изпълняваха петилетки.
През септември 2022 година в Австралия се провежда 21–вият конгрес на BIEN. През 2017–та година Русия също се присъединява към GBB International, където е създаден националният клон "Основен доход Русия утре". На уебсайта на тази организация можете да прочетете такива приканващи думи : "Светлото утре е неизбежно! Когато всеки човек и цялото общество като цяло всеки месец ще получава равно количество пари от държавата без никакви условия. Гарантираният доход от UBI ще бъде конституционно право на човека за достоен живот. Гарантираният доход на UBI е свободата, независимостта и възможността за развитие на всеки човек и обществото като цяло. Свобода на словото и религията, свобода от нужда и страх; икономически, творчески, политически и други граждански свободи и права. Това е възможност за обсъждане и независимо определяне на условията на живот, способността да се влияе върху вземането на решения в държавата. Това е демокрация! Колкото по–съвършена и развита е демокрацията в дадена държава, толкова повече права, свободи и възможности имат хората, толкова повече подкрепа има всеки отделен човек в тази държава".
По нататък се разсъждава за диктатурата, тоталитаризма и олигархията; за постсъветските  държави : "Около диктатора винаги има много съдебни служители, учени, политици, журналисти, готови да служат. Тези слуги винаги ще "доказват", че истинското сирене и колбаси са лоши, а преработката на ядрени отпадъци в двора е много полезна. Но колкото по–силен е контрастът между реалното състояние на нещата и "постиженията" на властта, толкова по–силно е раздразнението на хората, толкова по–силен е социалният протест" 
image
От всичките тези приказки, особено от клеветата "истинското сирене и колбаси са лоши, а преработката на ядрени отпадъци в двора е много полезна", е повече от ясно, че "Безусловен базов доход“ (ББД) е проект на световната олигархия, глобалистите и либерастите за да държат в подчинение човечеството, подхвърляйки му отпадъци от богаташката трапеза.
В съкратен формат експериментите с "Безусловен базов доход“ (ББД) са проведени в много страни. Понякога властите трябваше да извършват разяснителна работа сред гражданите. Някои възприеха ББД като сигнал, че , ако не днес, то утре човек ще остане без работа. Други се страхуваха, че ще загубят социалните си помощи, ако получат UBI. Трети смятаха, че получават подкуп от властите, който да ги задължи с нещо.
Ето как гражданите вече нямат доверие на буржоазната държава. При проведена в Швейцария анкета респондентите отбелязват, че ББД ще отслаби националната икономика и ще създаде нездравословна атмосфера в обществото. Хората ще спрат да работят. А пари не се ядат.
Малка част от швейцарците копнаха още по–дълбоко. Те възприеха предложението за въвеждане на ББД като планирано действие за подкопаване на обществото и подкопаване на икономиката. Не може да не възникне съмнение, че този проект е троянски кон на световното задкулисие, световен заговор срещу хората. Нищо чудно, че проектът се движи напред синхронно в много държави едновременно. Същият синхрон и координация на действията на повечето държави се наблюдаваше и през 2020–2021 година, когато те обявиха "ковид пандемия", а след това започнаха да въвеждат локдауни, QR кодове и ваксинация, включително задължителна. Същата координация се наблюдава днес по въпроса за цифровите валути на централните банки и това е част от проекта за изграждане на глобален електронен концентрационен лагер.
Е те това е целта на световната олигархия, глобалистите и либерастите – ще работят машините и изкуствения интелект, и понеже излишните хора не може да бъдат изтребени за да намалее потреблението, за да са послушни, ще преживяват от подаяния.
И тия от "Основен доход Русия утре" имат наглостта да сложат за мото на сайта си мисълта на Джек Лондон "Истинското назначение на човека е да живее, а не да съществува".
В книгата "Безусловен базов доход – за и против" (Universal Basic Income – For de Against), издадена в Австралия през 2019–та година, авторът ѝ Антъни Съмъроф (Antony Sammeroff) заявява, че всичко, което може да се припише на аргументите "за" по всякакъв възможен начин се въвежда в съзнанието на хората чрез официалните медии. Всичко, което са аргументите "против", се прикрива по всякакъв възможен начин. В крайни случаи осмивани. Съмъроф пише : "Първоначално гарантираният основен доход може да е универсален, но след няколко години, когато стане твърде скъп за осигуряване, те ще започнат да търсят начини да спестят пари, за да не го отменят. Например, малко вероятно е някой да е против факта, че ББД не се предоставя на престъпници. Тогава, може би, някой ще бъде лишен за антисоциално поведение. Малки нарушения, като хвърляне на отпадъци на улицата, могат да бъдат приспаднати от ББД. Някои ще се оплакват, че това е началото на правителствена програма за социално инженерство, но за повечето това ще изглежда като напълно разумна мярка … Намаляването на ББД скоро ще се счита за най–разумния и подходящ отговор на много престъпления и правонарушения (страници 148–149).
image

Книгата на Антъни Съмъроф "Безусловен базов доход – за и против" 

Важни атрибути на системата "ББД" трябва да бъдат "универсален паспорт" и "специална банкова сметка". Съмъроф описва тези инструменти на ББД по следния начин : "Не мисля, че е нереалистично, че скоро хората ще трябва да имат задължителен документ за самоличност, издаден от правителството, за да отговарят на условията за основния си доход. След известно време те ще трябва да го представят, за да влязат в държавните сгради. После – на летището, за да се качат на самолета. След това да се качите на влак или автобус. След това да влезете в ресторанта. Скоро идентификацията ще се изисква на всички обществени места и след известно време тези, които не са гласували на избори, ще бъдат глобявани … Точно както държавите замразяват активите за предполагаеми измами (и на Руската федерация), те скоро ще започнат да замразяват "известните банкови сметки"  на политическите дисиденти. Когато стигнат до привържениците на радикалните идеи за свобода от правителствената тирания, ще има много малко от онези, които ще защитават нашите права (страници 151–152)".
И Съмъроф заключава : "Бедните, чието оцеляване зависи единствено от държавните подаяния, скоро ще станат много предпазливи в това, което казват и правят … ББД ще легитимира държавата като попечител и гражданите като подопечни. Скоро може да настъпи страшна ера, когато с помощта на плащания и глоби ще бъдем превърнати в послушни паразити. Утопичната мечта ще се превърне в тираничен кошмар (страница 152)".
Така че, Напред към обществото на послушните паразити!
ББД без преувеличение може да се нарече троянският кон на глобалния елит, действащ чрез управниците на десетки държави по света.
Ех, Оруел, Оруел, бедна ти е била фантазията!
Отървете се от розовите очила, които се пораждат от самата мисъл, че държавата трябва да ви плаща пари само за факта, че съществувате. Междувременно реалността е много по–сложна и непривлекателна.
Социалната държава е в агония, която се случва пред очите ни. Бюджетите на най–важните обществени системи – образование, здравеопазване, пенсионни фондове – се пукат по шевовете. Средната класа умира, поляризирайки се на тези, които се издигат до върха, и тези, които слизат надолу. Последните са значително повече. И това се случва навсякъде – и в Стария свят, и зад океана.
От друга страна разходите за война растат прогресивно.
Имаме противоречие : държавите нямат достатъчно средства за медицина и училища, а смятат просто да раздадат пари на всички граждани "на калпак". Каква е уловката? Тя, разбира се е че ББД върви неразривно с радикална трансформация на начина на живот на хората и техния мироглед. Същата трансформация, чието агресивно налагане на западното общество наблюдаваме ежедневно – ЛГБТ пропагандата – и в резултат на това целенасоченото разрушаване на традиционното семейство; Класическата клетка на обществото – мама, татко и няколко деца – вече е прерогатив на висшата, привилегирована част от обществото. Съдбата на по–ниските класи е цялото разнообразие от самота, от нерегистрирани връзки до самотни майки; минимализъм, тоест намаляване на списъка с имущество и лични вещи до най–необходимото, отказ от притежаване на недвижим имот; малка къща – друга изключително модерна тема на Запад, популяризираща малките жилища; нулеви отпадъци и прочие.
В годината на пандемията и западната политика на локдаун се отработи преразглеждане на представите за правата и свободите на гражданите до привикване към продължителното седене между четири стени като норма на живот. Взети заедно, всичко това въвежда основната идея в западното общество: правилно и чудесно е да се намали до минимум влиянието на човека и неговите дейности върху света – и за това той просто трябва да не прави нищо, когато жизненият му стандарт се понижава.
Средната класа умира. Повечето от тях – десетки и стотици милиони хора – се плъзгат надолу по социалната стълбица. И това не е обикновена криза, която винаги е последвана от възход.
Това е дългосрочна историческа тенденция. В миналото такива обстоятелства са били причина за въстания, бунтове и революции. Сега технологията за манипулиране на човешкото поведение е достигнала фундаментално ново ниво, което затруднява такива обществени ексцеси.
image

Живот в самота 

https://www.fondsk.ru/news/2023/03/01/trojanskij-kon-globalnoj-elity-58640.html
https://ubiru.org/2021/12/03/diktatura-i-garantirovannyj-dohod-ubi/
https://vz.ru/opinions/2021/4/14/1094085.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Със всеки следващ Ваш постинг Вие ставате все по-умен!
11.03.2023 10:42
Давам Ви като пример за поумняване - човекът поумнява с възрастта, а жената - от извънбрачните връзки. Борн и съпругата му вместе не са толкоз умни колкото Вие...
Горе Путин,
доле Зеленски!
Да живее междуннародното порожение!
цитирай
2. notfun - :)))) :)))) ::))))...да живеЙ, Краварията, и Г-н Главният Животновъд..
11.03.2023 11:25
Свети Свети Красско Чукундуроподобнийй @ Амен..

1. planinitenabulgaria - Със всеки следващ Ваш постинг Вие ставате все по-умен!
10:42
Давам Ви като пример за поумняване - човекът поумнява с възрастта, а жената - от извънбрачните връзки. Борн и съпругата му вместе не са толкоз умни колкото Вие..
цитирай
3. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
11.03.2023 12:10
Е, бае Коста, не се пъни, ще получиш менингит.
Знаеш, че не ти достига ментален капацитет за да определяш умността ми.
цитирай
4. kvg55 - До 2. notfun
11.03.2023 12:11
Фуне, измисли нещо свое, ма.
Само папагалстваш.
цитирай
5. nedovolen - Огромен труд за 13 дузини прегледи и ...
11.03.2023 17:18
Огромен труд за 13 дузини прегледи и два тъпи коментари. Един да разбере, файда е.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
11.03.2023 17:45
Казвам : от 100 прочели 10 да ме разберат, доволен съм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755408
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031