Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2022 19:59 - ...НЕЩАТА, ЩЕ "ТРЪГНАТ" ОТ КИТАЙ, ЖЪЛTAТА РАСА/
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 160 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.06.2022 20:36


 

     НЕЩАТА, ЩЕ "ТРЪГНАТ" ОТ КИТАЙ, ЖЪЛТАТА  РАСА / от там
     Ще  избухне Н С РЕД..който, ще  БЪДЕ  реСтарт на КОМУНИЗЪМа...


    


    Библиотекар та, многооо обича, да "владее публиката,с такива Прозирно тъпи
   прийоми,  с които  действат и Популистите, и  в Сектите..например..
  Трампо, Мари льоПен, Виктор Орбан, Боко Тиквата, Ошо, познато ,нали...
   когато, започне да губи..позиции, винаги, идва ред, на.."сълзи и сополи""..
  "децата, кръвта, Родината, смъртта",  Украинските жени и  деца, и прочее..
   бля бля бляя... Букети, в цевта, и  блудкави Фолклорни видеаа..втръсна ми!
  това е, типичноо женска тактика, при един ,яко изразен, Маскулин тип..)
 
  явно, е попрочелА, тук там, и  за Гюстав Льо Бон, и Контрола над Масите...
 
   ....даа, даа...ноо... неее..))
    Россия , не е една ""пропаднала", бедна, или злощастна..страна..
    Управлението, което, инсталираха, там.Великите банкери, и Световни
   Архитекти, я /на/ прави.. такава...
    
  ТЕ, така  са решили, да изтощят Русската Икономика, също  така, ще
  пострадат ,ЕС, и АМЕРИКА..как, не?
   Всичко е свързан-- Капитала, БАНКИТЕ, Софтуера...
  ресурсите, Логистиката..НИЕ, живеем в такава  МРЕЖА, където, никой , и
   нищоо, не би могло, просто така, да се изолира, или неглижира....
   Никой, и нищо,  не е случайно, във Холивууд..)  знаете го, нали..

  Многоо често, пиша  по тази Тема, Геополитика,даа,ТАЙНАта  Геополитика
  Окултна  ,се нарича, по ТЕХНИЯТ / таен/ език,защото, е ""скрита", за масите..

"Който контролира миналото, контролира и бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото". Този цитат от романа на Джордж Оруел "1984" описва накратко какво значение има историята за политиката.

На тази тема е посветена и новата книга на журналистката Кейти Сталард "Да танцуваш върху кости" – как властимащите в Русия, Китай и Северна Корея използват историята за собствените си цели.

В интервю за ДВ авторката казва:
"Авторитарните режими познават силата на историята. Това е важен инструмент за спечелване на подкрепата на народа." Историята е генератор на легитимност, тясно свързана с идентичността на гражданите. А за авторитарните управници предимството ѝ е, че може да бъде манипулирана в зависимост от нуждите. "Икономическите успехи идват и си отиват. Историята е това, на което можете да разчитате“, казва Сталард.

Историческото оправдание на войната в Украйна
  

По това те си приличат: Владимир Путин и Си Дзинпин умишлено изопачават историята, за да укрепят своята власт и оправдаят политиката си. Виждането на Путин за света е като на агент на тайните служби от времето на СССР.

Че ревизионистичното разбиране на историята може да има смъртоносни последици показва и агресивната война на Москва в Украйна. Още преди избухването ѝ, през юли 2021 г. Путин публикува есе, озаглавено "За историческото единство на руснаците и украинците".

В текста от 2021 г. той обвини Запада в "опасен ревизионизъм". Путин е искал да се противопостави на това като "всезнаещ държавник", който знае "единствената историческа истина", твърди историкът Андреас Капелер в списание "Източна Европа". 

Истината според Путин е, че руснаците и украинците винаги са били едно духовно цяло. А Западът е онзи, който се опитвал да превърне Украйна в "антируска" страна. Русия никога не би допуснала това и при необходимост би го предотвратила с въоръжена сила. В речта си за 9 май послучай Деня на победата Путин повтори светогледа си, стигайки и по-надалеч, като обяви, че Западът бил планирал нападение срещу страната му.

Съветският мироглед на Путин

Наративът за предполагаемото руско-украинско единство, което Западът подкопава, е част от двуполюсния светоглед и мисленето в категориите на великите сили, отбелязва Капелер. За Путин роля играят единствено силните страни - Русия, САЩ и Китай.

image


  НЕ знаем , колко дългоо са решили, да водят   тази Война...
  докато, стане , многоо ""тежко, и сложно"" и тогава..НИЕ САМИ,
 да поИСКАМЕ, ТЯХНАТА ПОМОЩ, СПАСЕНИЕ..а, това  е, предвидено..
  в Новият Световен Ред, ЕДИННО ПРАВИТЕЛСТВО, И ЕДНА  РЕЛИГИЯ..

 НЕЩАТА, ЩЕ "ТРЪГНАТ" ОТ КИТАЙ, ЖЪЛАТТА  РАСА/ ИМА ТАКОВА ПРЕДАНИЕ,
  даа...защото, ТЕ СА ГО МИСЛИЛИ..ПРЕДИ 100Г..
 етоо, ТАКА  РАБОТЯТ УМНИЦИТЕ...

   а, НЕ, като нас...ден за ден, и ЗАПЛАТАТА, да дойдЕ ))



   
Че, ревизионистичното разбиране на историята може да има смъртоносни последици показва и агресивната война на Москва в Украйна. Още преди избухването ѝ, през юли 2021 г. Путин публикува есе, озаглавено "За историческото единство на руснаците и украинците".

В текста от 2021 г. той обвини Запада в "опасен ревизионизъм". Путин е искал да се противопостави на това като "всезнаещ държавник", който знае "единствената историческа истина", твърди историкът Андреас Капелер в списание "Източна Европа". 

Истината според Путин е, че руснаците и украинците винаги са били едно духовно цяло. А Западът е онзи, който се опитвал да превърне Украйна в "антируска" страна. Русия никога не би допуснала това и при необходимост би го предотвратила с въоръжена сила. В речта си за 9 май послучай Деня на победата Путин повтори светогледа си, стигайки и по-надалеч, като обяви,
че Западът бил планирал нападение срещу страната му.

Съветският мироглед на Путин

Наративът за предполагаемото руско-украинско единство, което Западът подкопава, е част от двуполюсния светоглед и мисленето в категориите на великите сили, отбелязва Капелер. За Путин роля играят единствено силните страни - Русия, САЩ и Китай.

За да избегне съдбата на Съветския съюз, наред с много други неща, Китайската комунистическа партия (ККП) подготви през 2021 г. актуализиран вариант на историята на партията. Китайският вестник People"s Daily, официозът на ККП, тогава написа следното за китайския лидер: "В тази нова ера генералният секретар Си Дзинпин ни помогна да разберем механизмите на еволюцията и законите на историята, действащи в дългия, криволичещ поток на времето и в глобалната буря. На всеки кръстопът той вземаше правилното решение."

Наративът на ККП се разпространява в пресата, социалните медии, киното и компютърните игри. А алтернативните мнения са незаконни.

Партията гарантира единството

Официалната партийна история определя в продължение на години какво е допустимо да се мисли и пише в Китай. Така всепроникването на властта на ККП е исторически оправдано. Преди комунистите да управляват, Китай е бил слаб и разединен, а разделението е позволило на Запада да унижи страната. И само ККП може да я обедини и да ѝ възвърне предишната сила, гласи подтекстът.

следва,  в коментарии..

Корицата на книгата на Кейти Сталард "Да танцуваш върху кости"

image




Гласувай:
3



1. marana69 - ...четете книжки, а не жълти..сайтове, и панацейни балаЛайни..
15.06.2022 20:40
избрах за вас./ утре,пак -
Империята, трябва да умре/ Михаил Зигар..1 000стр, пано))

В желанието си да създаде единна история, от която днешните Русия и Китай са произлезли, кръгът се затваря логично от Путин. Той отрича или изкривява историята на Украйна, за да може да обяви руснаци и украинци за един и същ народ.

Без конкурентни светогледи

Въпреки различията в историческите наративи на Русия и Китай (например по-силно изразеният култ към личността на Си в Китай), моделите на двете страни остават близки. И двете системи претендират за единство и приемственост, каквито никога не са съществували. И всеки, поставящ ги под въпрос в Русия или Китай, следва да очаква сурово наказание.

И двете държави конструират външен враг - Запада - от който само те, съответно Путин и Си, могат да защитят нацията, както и да свържат историята с териториалните претенции. Сталард пише:

"Желанието да се манипулира историята за политически цели не е характерно само за авторитарните системи." Само те обаче воюват с инакомислието.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1365677
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1312
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930