Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2022 22:38 - ...още едно ''дрънкало""което, копира..сляпо...
Автор: marana69 Категория: Видео   
Прочетен: 770 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


Колко дълг от САЩ наистина притежава Китай? Така че кой притежава целия американски дълг?

Около 32 цента от всеки долар от американския дълг, или 4.6 трилиона долара, е собственост на федералното правителство в доверителни фондове, за социално осигуряване и други програми като пенсионни сметки, според Министерството на финансите на САЩ.

Китайски и американски дълг Китайският президент Си Джинпинг се ръкува с американския президент Барак Обама. Уанг Джоу - басейн / Гети изображения

Дългът в САЩ е над 14,3 трлн. Долара по време на т. Нар. Дългова криза от 2011 г., когато нивото на заемане достигна законоустановения си лимит, а президентът предупреди за потенциално неизпълнение, ако лимитът не бъде увеличен.

[ 5 Председатели, които увеличиха тавана на дълга ]

Така че кой притежава целия американски дълг?

Около 32 цента от всеки долар от американския дълг, или 4.6 трилиона долара, е собственост на федералното правителство в доверителни фондове, за социално осигуряване и други програми като пенсионни сметки, според Министерството на финансите на САЩ.

Китайски и американски дълг

Най-голямата част от американския дълг, 68 цента за всеки долар или около 10 трилиона долара, е собственост на отделни инвеститори, корпорации, държавни и местни власти и дори чужди правителства като Китай, които държат съкровищни ​​бонове, банкноти и облигации.

Чуждестранните правителства държат около 46% от целия американски дълг, държан от обществеността, над 4,5 трлн. Според държавното съкровище най-големият чуждестранен държател на американския дълг е Китай, който притежава над 1,24 трилиона долара за сметки, банкноти и облигации, или около 30% от над 4 трилиона щатски долара за съкровищни ​​бонове, банкноти и облигации, държани от чужди държави.

Като цяло Китай притежава около 10% от американския държавен дълг. От всички притежатели на американски дълг Китай е третата по големина, зад фондовете на фонда за социално осигуряване почти 3 трилиона долара, а фондовете на държавния бюджет на Федералния резерв - близо 2 трилиона долара, закупени като част от програмата за намаляване на количествата икономиката.

Текущите 1.24 трлн. Долара в американския дълг всъщност са малко по-малко от рекордните 1.317 трлн. Долара, които Китай държи през 2013 г. Според икономисти намалението се дължи на решението на Китай да намали американските си дялове, за да увеличи стойността на собствената си валута.

Защо чуждестранните държави купуват дългове от САЩ

Фактът, че американското правителство никога не е изпълнило задълженията си, накара инвеститорите - включително чуждестранните правителства - да сметнат американските съкровищни ​​бонове, бележки и облигации за една от най-сигурните инвестиции в света.
 

Китай е особено привлечен от американските сметки, банкноти и облигации поради годишния търговски дефицит от 350 милиарда долара, който имаме с тях. Американски нации като Китай искат да отпуснат парите на САЩ, за да продължим да купуваме стоките и услугите, които изнасят. Всъщност чуждестранните инвестиции в американския дълг са един фактор, който ни помогна да оцелеем в рецесията.

Критика на Китай, притежаващ американски дълг

За да постави собствеността си върху американския дълг в перспектива, задържането на Китай в размер на 1,24 трилиона долара е дори по-голямо от сумата, собственост на американските домакинства. Американските граждани държат само около 959 млрд. Долара в американския дълг, според Федералния резерв.

Други големи чуждестранни държатели на американския дълг са Япония, която притежава 912 милиарда долара; Великобритания, която притежава 347 млрд. долара; Бразилия, която държи 211 милиарда долара; Тайван, който държи 153 млрд. Долара; и Хонг Конг, която притежава 122 милиарда долара.

[ История на задлъжнялостта ]
 

Някои републиканци изразиха загриженост за размера на американския дълг, собственост на Китай. Републиканският американски републиканец Микеле Бахман, който се надява на президент през 2012 г. , се пошегува, че когато става въпрос за дълга "Ху е твоят татко", препратка към китайския президент Ху Джинтао .

Въпреки такава шега, истината е основната част от американския дълг от 14,3 трлн. Долара - общо 9,8 трлн. Долара - е собственост на американския народ и неговото правителство.

Това е добрата новина.

Лошата новина?

Това все още е много IOUs...









Гласувай:
5



1. marana69 - ...многоо обичам капитало комУнист...Китай, знаете,,,
01.04.2022 22:41

повече коментарии, по Любимата ми..Тема, утре...

ифчо, на дядо ти Кр.Иванджийски..му чета дежурните
комунални клишета, от 30г насам...

НЕ Е..мръднал...и на йота, русското ченге..
А, какво право синчето му у Америка ??
цял Свят, разбра...само..краваров и..ти, неее...))))

лека и мека..
цитирай
2. анонимен - Джулайно,
02.04.2022 15:09
нека си копира. Ти това горе сама ли го написа?
цитирай
3. notfun - .... не си бутай гагата. не е за теб темата...
02.04.2022 18:47
go4ito написа:
нека си копира. Ти това горе сама ли го написа?


.... маратуйке.какино. 199 х го написах
аз знам Синтезата.а. путенските въшки. Тук
си играят на парцалки....
не си блъскай главицата с такива тежки дебати...

я. дръж по-изкъсо либето...
Животът си заминава бързо Маре..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1368589
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1313
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930